DDS logo
Verschillende lijsten Kookeiland Toilet en keuken Souterrain Gerenoveerde garagewoning Pandomo buitenverblijf Zolder en souterrain

DE DIENSTEN VAN DDS STUKADOORS

DDS stukadoors heeft zijn specialisme breed uitgeworteld. Wij kunnen voor u allerlei soorten en vormen van plafond en wandafwerkingen verrichten. Zowel voor restauratie als traditioneel stukadoorswerk kunt u bij ons terecht. Verder zijn wij goed thuis in het aanbrengen van lijsten en ornamenten in gips. Kwaliteit staat bij ons altijd hoog in het vaandel. Aangezien ons werk, tevens ons visitekaartje is.


Schuurwerk

Schuurwerk voorbeeld

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke ca. 3 tot 5mm. dik op wanden en plafonds wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Het "schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.


Lijsten en ornamenten

Lijsten en ornamenten voorbeeld

Het aanbrengen van lijsten en ornamenten geeft een extra sfeer. Omdat er een ruime keuze mogelijk is uit verschillende lijsten en ornamenten is er voor iedereen wel een geschikte lijst te vinden. Bij renovatie werkzaamheden is het mogelijk om lijsten en ornamenten exact na te maken. Door het gebruik van lijsten verkrijgt men een luxere afwerking.

Pleisterwerk

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 milimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk. Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), beschilderen, sauzen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Als ondergrond voor een gepleisterd plafond zijn gipsplaten noodzakelijk. Gips werkt vochtregulerend: het kan vocht opnemen en dit opgenomen vocht weer afstaan. Pleisterwerk is daardoor geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Pleisterwerk is op dit moment een van de meest toegepaste afwerking voor zowel wanden als plafonds. Na het aanbrengen van de pleisterlaag kan deze in alle door u gekozen kleuren worden gesausd.


Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 milimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt. Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), verf, sausen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk.


Sierplijster

Een van de meest voorkomende producten in de wandafwerking zijn de sierpleisters. Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. Wij kunnen diverse soorten sierplijsters voor u verwerken. Hieronder kunt u daarvan diverse soorten en uitwerkingen zien.


spachtelputz

rustiekputz

granol

boerenstuc


Buitenstucwerk

Wilt u uw verouderde gevel een verfrissende uitstraling geven, dan kunt u bij DDS stukadoors terecht. Wij bewerken uw gevel met een cementgebonden mortel waarna wij uw gevel voorzien van een spachtelpleister (eventueel op kleur) of schuurwerk.

CONTACT

DDS Stukadoors
Bep van Klaverenboulevard 46
1034 WP Amsterdam
Tel.: 06 429 93 515
Fax: 020 77 517 93
info@dds-stukadoors.nl

DIENSTEN

Pleisterwerk
Raapwerk
Schuurwerk
Sierplijster
Lijsten en ornamenten
Buitenstucwerk

LINKS

www.dds–stukadoors.nl DDS Stukadoors op Facebook